BIJBELLITERAIRDe hemel verslinden van Paolo Giordano gelezen? Of misschien Dit zijn de namen van Tommy Wieringa of Judas van Amos Oz? En ben je nieuwsgierig wat er nu eigenlijk precies in de Bijbel staat? Of je bent bekend met wat losse verhalen, maar zou wel wat meer aandacht willen voor de rode draad? Doe dan mee met BijbelLiterair.

De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. In de Bijbel staan gedichten, wijsheden, brieven en heldenverhalen die tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie vormen voor onze cultuur. Kunst, taal, wetgeving, muziek en filosofie, en op deze wijze ook het maatschappelijke leven in onze Westerse samenleving, zijn door de Bijbel beïnvloed. De Bijbel is ook een boek dat niet altijd makkelijk te lezen is. Daarom is er BijbelLiterair.

Voor wie?

Dit is een reeks voor jou als je:
  • Op een vrijblijvende manier kennis wil maken met de Bijbel.
  • Niet zo bekend bent met de Bijbel, maar wel nieuwsgierig bent naar (het literaire karakter van) dit oude boek.
  • Geïnteresseerd bent in verhalen, taal en kunst.
 
Wat gaan we doen?

BijbelLiterair bestaat uit vijf avonden, geleid door een theoloog en met ruimte voor jouw eigen inbreng of vragen. Er is aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van de bijbel(boeken). Er staat iedere avond een specifiek Bijbelboek en/of hoofdstuk centraal, waardoor er telkens een ander genre behandeld wordt. Zo maak je in korte tijd kennis met de verschillende literaire stijlen die de Bijbel kent. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de invloed die het boek heeft gehad voor taal, kunst, muziek en filosofie. Na afloop is er gelegenheid om nog wat na te praten en te borrelen.

Data: 19 maart, 2 april, 16 april, 30 april en 14 mei.
Locatie: De Prael, Esperantoplein 20 (let op: kan nog wijzigen, o.a. afhankelijk van grootte groep)
Tijdstip: 20.00 – 22.00 uur
Kosten: €20,- voor de onkosten

Aanmelding of vragen

Neem voor aanmelding of vragen contact op met Rik Zwalua via rik@luxdenhaag.nl.