LUX-BORREL - MOETEN WE VAKER DE TIJD VERGETEN?Zou het leven zonder klok beter zijn? In het Noorse Sommaroy denken ze van wel, aldaar willen ze de tijd afschaffen. Op dit eilandje boven de poolcirkel gaat de zon niet onder in de zomer en komt die niet op in de winter. Waarom zou je dan niet om drie uur ’s avonds beginnen met werken?

'Overal in de wereld hebben mensen last van stress en depressie', zegt Kjell Ove Hveding, de leider van de anti-klokcampagne. 'In veel gevallen kan dit worden gekoppeld aan het gevoel bekneld te raken door de klok. We zullen een tijdloze zone zijn waar iedereen zijn leven ten volle kan leven.'
Volgens de Franse filosoof Bergson moeten we tijd ervaren als ‘duur’ en niet als een opeenvolging van afgebakende momenten. Zoals op lange vakantie in Zuid-Frankrijk opeens niet meer weet welke dag het is. 

Over de LUX-borrel
Een goed moment om kennis te maken met LUX, met elkaar bij te praten en na te denken over de vraag die deze maand op tafel ligt. We zoeken zo naar een combi van diepgang, gezelligheid en ontmoeting.

Je bent welkom om met ons mee te proosten! Heb je zelf een vraag die je een keer op tafel zou willen leggen? Laat het ons weten!

Hoe, wat & waar?
Elke 1e donderdag van de maand in café De Prael, Esperantoplein 20, vanaf 20:30 uur.
Kosten: je eigen drankjes.

Vragen?
Mail of app Rik: rik@luxdenhaag.nl of 06 29205073