WIE ZIJN WIJ?


Wie zijn we?
LUX is een jonge community van en voor twintigers en dertigers in Den Haag. We creëren een plek waar we elkaar vragen stellen en samen zoeken naar antwoorden op vragen die we écht belangrijk vinden. In onze zoektocht naar goed en betekenisvol leven, vinden we inspiratie in christelijke spiritualiteit en zoeken daarbij verbinding met filosofie en kunst.

Wat doen we?
Wat is de zin van mijn leven? Waar vind ik stilte of rust? Wat is een betekenisvol leven? We maken dit soort eeuwenoude levensvragen op eigentijdse wijze bespreekbaar en delen onze eigen inspiratie. Dat doen we op verschillende manieren, van masterclasses tot boekbesprekingen en van borrels tot workshops en meditatiemomenten. We geloven in een community van goede ontmoetingen en ruimte voor een ieders opvatting, inbreng en ervaring.


Voor wie?
Het mooie aan LUX is dat je er verschillende mensen tegenkomt. Gelovig en niet-gelovig. Nuchtere agnosten en twijfelaars. Rationele types en gevoelsmensen. Zij die kritische vragen stellen en graag wat doorkauwen. Zoekers naar diepgang. Vinders van verbinding. Mensen met Haagse roots en verse nieuwkomers in de stad. Je bent welkom om mee te doen en samen vorm te geven aan een community waar je je thuisvoelt.

Onze inspiratie
LUX is een initiatief van de protestantse kerk. We zijn geïnspireerd door het christelijk geloof. Tegelijkertijd vinden we het verrijkend om visies te delen en van elkaar te leren en verbinding te zoeken met filosofie en kunst. We zijn niet allemaal religieus of christen, wel zijn wel allemaal open-minded. Je bent welkom om met ons mee te doen!

Team
Het team van LUX stelt zich graag aan je voor.
Lijkt het je wat om ons team te versterken? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Rik Zwalua is onze coördinator-pionier. Heb je ideeën of vragen? Neem dan contact met hem op.