Logo LUX Community wit

De LUX Community is een eigentijdse kerk, een plek waar je jezelf kunt zijn, tot rust kunt komen en je God en anderen kunt ontmoeten.

Deelnemen aan de LUX Community

De LUX Community organiseert verschillende activiteiten, waarbij de zondagse samenkomsten en doordeweekse gesprekken centraal staan. Je leert nieuwe mensen kennen, raakt betrokken bij LUX en onze zoektocht naar God. Ook kun je deelnemen aan de LUX Academy, waar diverse masterclasses en workshops plaatsvinden op het snijvlak van religie, kunst en samenleving.

Aankomende events

29 mei 2022

LUX Viering

11:30
– 12:45 uur
In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
30 mei 2022

Tafelgesprekken: geloven anno nu

19:00
– 21:30 uur
Geloven anno nu, hoe zou dat er uit kunnen zien? Ga er met elkaar over in gesprek!
31 mei 2022

Tafelgesprekken: geloven anno nu

19:00
– 21:30 uur
Geloven anno nu, hoe zou dat er uit kunnen zien? Ga er met elkaar over in gesprek!
31 mei 2022

Tafelgesprekken: filosoferen over het goede leven

19:00
– 21:30 uur
Geloven anno nu, hoe zou dat er uit kunnen zien? Ga er met elkaar over in gesprek!
14 juni 2022

Tafelgesprekken: op zoek naar betekenisvol leven

19:00
– 21:30 uur
Zoek jij ook naar wat jouw leven betekenis kan geven? Wil je leren wat christelijk geloof nog te zeggen kan hebben? Wil je praten over wat jou kracht geeft, en ontdekken waar anderen houvast, rust, schoonheid, troost en kracht vinden? Schuif dan aan bij Tafelgesprekken, want je bent niet alleen.

Verken de LUX Community

Tafelgesprekken LUX Community (1)

"Een vriend nodigde me uit bij een tafelgesprek. Hoewel ik niet persé wat heb met geloof, vond ik dit heel inspirerend. Eerlijke gesprekken, samen eten. Aanrader!"

Maria Lopes (23 jaar)

Tafelgesprekken

Welkom aan tafel! In een kleine groep ga je in gesprek over een bijbelboek, een thema of een boek. Ontspannen, gezellig en verdiepend. 

Heb je interesse in een kring? Of wil je gewoon een keer komen kijken? Neem contact op met Rik.

 

 

Binnen LUX bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een tafelgesprek. De meeste tafelgesprekken bestaan uit ongeveer acht mensen die één keer per twee of drie weken samenkomen om een bijbelboek, een thema of een boek te bespreken. Er zijn al een paar groepen die samenkomen en er starten regelmatig nieuwe series tafelgesprekken. Vaak is de looptijd van een tafelgesprek in eerste instantie ongeveer zeven avonden.

Meer info

Helpen bij vieringen

Een kerk kan natuurlijk niet zonder mensen die het geheel helpen te dragen. Bij LUX zien we steeds meer mensen die iets doen en daar zijn we blij mee! En natuurlijk kun jij ook een steentje bijdragen.

Dus ben je gastvrij, kun je goed zingen of ben je een echte technicus? Meld je dan aan bij Rik om mee te doen.

 

 

Een kerk kan natuurlijk niet zonder mensen die het geheel helpen te dragen. Bij LUX zien we steeds meer mensen die iets doen en daar zijn we blij mee! En natuurlijk kun jij ook een steentje bijdragen. Dat helpt je ook om mensen te leren kennen. Je hebt vast een bepaald talent, iets dat je goed kunt of ergens tijd voor waar je iets mee kunt ondersteunen. Jij kunt onderdeel worden van ons teams om bij te dragen aan de organisatie van de vieringen. Dus ben je gastvrij, kun je goed zingen of ben je een echte technicus? Meld je dan aan om mee te doen.

Helpen bij samenkomsten? Laat het dan weten aan Rik via [email protected] 

Meer info
LUX Community - Helpen bij vieringen (1)

"Het is echt heerlijk om bij LUX muziek te maken. We spelen niet zomaar wat, maar we krijgen echt ruimte om de muziek een verhaal te laten vertellen. En de jam-sessies vooraf zijn ook echt fijn."

Jan Bunnik (30 jaar)
andrik-langfield-ujx_KIIujRg-unsplash (1)

"Wat mij motiveerde om lid te worden van LUX? Het betekent iets om erbij te horen op de een of andere manier. Een verbinding, een plek, zoiets."

Sabia El Gofhrani (26 jaar)

Lid worden van LUX

Het is onze ervaring dat het mensen goed doet ‘ergens bij te horen’, een plek waar je gekend wordt. We vinden het fijn als je je wilt aansluiten bij LUX. 

Dit kun je doen via een kennismakingsgesprek met Rik, de voorganger-pionier van LUX. Stuur een mail voor een kennismakingsgesprek.

Financieel steunen

De LUX Community wil een eigentijdse en levendige kerk zijn. Naast de samenkomsten op zondag zijn er verschillende activiteiten. Om alle activiteiten te kunnen bekostigen is er geld nodig. LUX is daarin voor het overgrote deel afhankelijk van giften. 

Wil je LUX financieel steunen? Jouw gift is van harte welkom!

 

 

Misschien is het fijn om te weten dat LUX deel uit maakt van de protestantse kerk Den Haag en daarmee een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Daarom kunnen giften fiscaal aftrekbaar zijn. 

LUX Den Haag
Rekeningnummer NL52 RABO 0373 7427 38
t.n.v. LUX Den Haag

Meer info

Blijf op de hoogte van de LUX Community

We spammen je niet, maar inspireren liever. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe events, schrijfsels van ons team en meer. 

Winkelwagen