DAGELIJKS DANKBAAR. EEN OEFENING IN DANKBAARHEID ALS LEVENSKUNST

‘Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is.’ (K. Schippers)

We leven in een ‘vermoeide samenleving’ zegt de Koreaans-Duitse filosoof Byung-Chul Han. Streven naar meer en beter is ‘normaal’ geworden, zowel in ons werk als in ons privéleven. Het gaat om de beste versie van onszelf op ons CV en op onze social media. Toch heeft het behalen van succes weinig invloed op ons geluksgevoel. Het levert een korte kick op, maar al snel willen we meer. Wat komt er mogen, wat kan er beter?

Volgens Ernst-Jan Pfauth (CEO De Correspondent) is het van veel groter belang aandacht te hebben voor hoe we het leven ervaren. Waarin vinden we voldoening? Dankbaarheid lijkt een onmisbaar element. De Amerikaanse wetenschapper en auteur Brené Brown zegt dat het beoefenen van dankbaarheid bijdraagt aan het ervaren van geluk. Vaak vergeten we dankbaar te zijn en daarom moeten we dat dus actief beoefenen.

Wat gaan we doen?
Een week lang oefenen in dankbaarheid. Je krijgt na je aanmelding vijf werkdagen lang digitaal een stukje theorie en opdrachten toegestuurd. Hier ga je in je eigen tijd mee aan de slag. In het weekend in de week daarna is er een korte ontmoeting om ervaringen en gedachten uit te wisselen.


De inspiratie voor de inhoud vinden we in een combinatie van filosofie, positieve psychologie en christelijke spiritualiteit.

Van jou als deelnemer vragen we:
- dagelijks een kwartiertje tijd
- een open mind
- deelname aan de afsluitende ontmoeting

Wanneer?
- 24-28 mei: dagelijkse content en opdrachten (digitaal, eigen moment, ca. 15 minuten per dag)
- 6 juni van 15.00-16.00 ontmoeting (locatie volgt, afhankelijk van groepsgrootte en weer)

Kosten? Na afloop kun je vrijblijvend gift doen die ten goede komt aan het werk van LUX.

Meedoen?
Je bent welkom! Meld je uiterlijk 21 mei aan bij Rik Zwalua, coördinator van LUX, via mail of WhatsApp: rik@luxdenhaag.nl of 06 29205073.
Heb je nog vragen, stel ze gerust!