HET HAAGSE WOORD DOOR SANDER HEIJNE OVER GELD, ECONOMIE EN FANTOOMGROEIVroeger waren het dominees en priesters die het woord namen over de vraag wat een goed leven is. Tegenwoordig luisteren we naar psychiaters, virologen, influencers, wetenschappers en theatermakers. Wat nu als we die oude en nieuwe wereld bij elkaar brengen? In Het Haagse Woord komen (s)prekers voorbij, gelovig of niet, die van zich hebben laten horen. Ze hebben zelf een bijbeltekst gekozen als uitgangspunt voor hun antwoord op de vraag wat een goed leven is.

Op 26 september spreekt Sander Heijne (onderzoeksjournalist en historicus; auteur ‘Fantoomgroei’) over geld, economie en fantoomgroei.


Later komen ook andere sprekers aan het woord, zoals Toske Andreoli (filosoof, 31 oktober) & Robert van Asten (wethouder gemeente Den Haag, 28 november). Eerdere gast(s)prekers waren Mounir Samuel en Don Ceder en Judith Kadee. 

De Haagse singer-songwriter Chet Moerland verzorgt de muziek, passend bij het thema dat de (s)preker centraal stelt.

Je bent welkom om te horen wat de (s)prekers te zeggen hebben en hoe ze je een boodschap meegeven om ‘goed’ te leven. 

Hoe, wat & waar?
Het Haagse Woord vindt de laatste zondag van de maand plaats, van 16.00-17.00 uur in de Waalse kerk, Noordeinde 25 in Den Haag.

Reserveren is verplicht (gratis of donatie) en kan via Eventbrite. Van de donaties doneert LUX 50% aan een goed doel. 


Vragen? 
Mail naar info@luxdenhaag.nl
Een impressie van ons laatste events? Klik hier of hier.
*foto Mounir door Irwan Droog
*foto Judith door Gerrit Schreurs