HET HAAGSE WOORD*het Haagse woord op 28 november gaat helaas niet door ivm aangescherpte coronamaatregelen*

Vroeger waren het dominees en priesters die het woord namen over de vraag wat een goed leven is. Tegenwoordig luisteren we naar psychiaters, virologen, influencers, wetenschappers en theatermakers. Wat nu als we die oude en nieuwe wereld bij elkaar brengen? In Het Haagse Woord komen (s)prekers voorbij, gelovig of niet, die van zich hebben laten horen. Ze hebben zelf een bijbeltekst gekozen als uitgangspunt voor hun antwoord op de vraag wat een goed leven is.

Op 28 november spreekt Robert van Asten, 
wethouder Mobiliteit en Cultuur in Den Haag. Hij zal spreken over ‘dromen, denken en doen in Den Haag’, waarin hij aandacht vraagt voor duurzaamheid en klimaat.

Hij is verantwoordelijk voor onder andere bibliotheken, erfgoed, gemeentelijke lobbystrategie, vervoersautoriteit van de metropoolregio, fietsbeleid en stadsdeel Segbroek.

Zijn droom is een gezonde, leefbare stad waar iedereen zich thuis voelt. Een stad waar iedereen vrij is, maar waar we niemand laten vallen. Robert zal zijn betoog houden over duurzaamheid, klimaat en mobiliteitstransitie. Hij zal reflectie geven op de COP26 en vooruitkijken naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.


De Haagse singer-songwriter Chet Moerland verzorgt de muziek, passend bij het thema dat de (s)preker centraal stelt.

Je bent welkom om te horen wat de (s)prekers te zeggen hebben en hoe ze je een boodschap meegeven om ‘goed’ te leven. 

Hoe, wat & waar?
Het Haagse Woord vindt de laatste zondag van de maand plaats, van 16.00-17.00 uur in de Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7 in Den Haag.

Reserveren is verplicht (gratis of donatie) en kan via Eventbrite. Van de donaties doneert LUX 50% aan een goed doel. 
Vanwege de geldende coronamaatregelen is een QR-code verplicht en zal je een zitplaats worden toegewezen.

Vragen? 
Mail naar info@luxdenhaag.nl
Een impressie van ons laatste events? Klik hier of hier.

*foto Robert: Arnaud Roelofsz