BLOEIKLAS: WAAROM IS KWETSBAARHEID ONGEMAKKELIJK?

Dinsdag 15 maart, 19.30-21.30
Locatie: In het Koorenhuis, Prinsegracht 27, zaal 1.13A
Koop hier je ticket!

Weinig dingen werken zo verbindend als kwetsbaarheid. En weinig dingen zijn zo eng. Fijn als iemand anders zich kwetsbaar opstelt, maar ikzelf liever niet. Waarom is kwetsbaarheid zo ongemakkelijk?

In deze bloeiklas bieden we ideeën en oefeningen aan waardoor jij beter om kunt gaan met kwetsbaarheid. Met de inzichten van psychoanalyticus Paul Verhaeghe onderzoeken we waarom kwetsbaarheid zo gevoelig ligt in onze maatschappij. We kijken kritisch naar de verwachtingen van perfectie en nemen onze eigen ervaringen onder de loep. Wanneer durfden we wel kwetsbaar te zijn? En wat leverde dat op? Zo zetten we samen een stap richting een eerlijker leven. Een leven waarin de shit er mag zijn.


Tijdens deze avond:
> Delen we vragen en inzichten over kwetsbaarheid
> Krijg je zicht op ons maatschappelijk ongemak met kwetsbaarheid
> Prikken we kwetsbaarheidmythe’s lek
> Ontdek je wat kwetsbaarheid jou te bieden heeft


Wat kun je verwachten? Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.
Voor wie?
De activiteiten van LUX & De Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren.
Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@luxdenhaag.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. 

Organisatie
De bloeiklassen zijn ontwikkeld door De Kwekerij Amsterdam en worden nu in samenwerking met LUX Den Haag ook in de hofstad aangeboden. Twijfel je over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@luxdenhaag.nl. We hopen je snel te ontmoeten!