LUX Den Haag zoekt een ondernemende pionier voor 16 – 24 uur per week

LUX zoekt een pionier!

Over LUX Den Haag
Vijf jaar geleden is LUX opgericht als pioniersplek van de Protestantse Kerk Den Haag. LUX richt zich met name op jongvolwassenen. Inmiddels bestaat LUX uit twee delen. De LUX Community is een jonge christelijke gemeenschap. Naast wekelijkse vieringen in de Noorderkerk zijn er diverse gespreksgroepen en cursussen. Vanuit de LUX Academy worden betekenisvolle ontmoetingen georganiseerd voor een breder publiek waarin zowel het hoofd als hart geraakt wordt. Centraal staat de vraag wat een betekenisvol leven is. Hierbij vinden we inspiratie in christelijke spiritualiteit en zoeken daarbij verbinding met filosofie en kunst.

LUX heeft de ambitie verder door te groeien in Den Haag. Daarom zoeken we een tweede pionier, zodat LUX kan groeien in kwaliteit en kwantiteit.

Wie zoeken we?
Een creatieve en ondernemende pionier die boeiende programma’s weet te maken waarin hoofd en hart geraakt worden. Je kent de christelijke traditie van binnenuit en weet belangrijke thema’s te vertalen in verrassende (werk)vormen en vernieuwende samenkomsten. 

Als pionier ontwerp je activiteiten, maar je leidt ook events, samenkomsten of cursussen. Je werkt samen met een enthousiast team vrijwilligers en reeds voor LUX werkzame pionier. 

Jouw profiel

  • Je gelooft in de missie van LUX om christelijk geloof te delen met inwoners van Den Haag en ziet de relevantie om te zoeken naar nieuwe, hedendaagse vertalingen daarvan. 
  • Je bent ondernemend en creatief, wat onder meer blijkt uit je ervaring als programmamaker en/of als missionair werker. 
  • Je bent communicatief sterk en cultureel sensitief. Je hebt een sterk vermogen om je in anderen te verplaatsen.
  • Je hebt duidelijk affiniteit met, of bent onderdeel van, de doelgroep van LUX.
  • Je bent een netwerker en weet mensen, ideeën en plannen aan elkaar te verbinden. 
  • Je bent bereid om in avonduren of weekenden te werken.
  • Je bent bereid een VOG aan te leveren.

LUX heeft momenteel één pionier, een betrokken kernteam en enthousiaste vrijwilligers. Je zult met hen gaan samenwerken. De exacte taakverdeling vindt in overleg plaats, op basis van interesses, talenten en kwaliteiten. 

Ons aanbod

LUX biedt je een veelzijdige baan waarin je het christelijk geloof in gesprek brengt met de stad Den Haag. En verder bieden we: 

  • Een jaarcontract voor 16 – 24 uur. De intentie is hierna voor langere tijd een verbinding aan te gaan. We maken gebruik van de arbeidsvoorwaarden van de Protestantse Kerk in Nederland (CAO Kerkelijk werkers) voor het bepalen van een salaris en secundaire voorwaarden. In de nabije toekomst ontstaat mogelijk ruimte voor uitbreiding van de aanstelling. Het is ook mogelijk om als zzp’er aan de slag te gaan.
  • Een baan waarin je je vooral focust op de continuering, verdieping en uitbreiding van de LUX Academy, waarbij geïnvesteerd wordt in meer langdurige relaties met ons publiek. Ook draag je voor een deel bij aan de doorontwikkeling van de LUX Community. 
  • Een werkomgeving waarin je deel wordt van diverse netwerken, met ruimte voor training, coaching en begeleiding.

Geïnteresseerd?
Stuur dan je reactie uiterlijk 31 mei per e-mail naar de sollicitatiecommissie: info@luxdenhaag.nl o.v.v. ‘sollicitatie vacature pionier LUX’. Voor vragen over LUX, de vacature en het sollicitatietraject kun je bij pionier Rik Zwalua terecht (rik@luxdenhaag.nl / 0629205073). De gesprekken vinden plaats in de tweede week van juni. 

Aankomende events

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
19 mei
11:30
– 12:30 uur

Niet zonder hoop: Paul Schenderling over hoop voor het klimaat

Paul Schenderling over hoop, klimaat en duurzaamheid
22 mei
20:00
– 21:30 uur

LUX doet: afvalprikken

26 mei
10:00
– 11:00 uur

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
26 mei
11:30
– 12:30 uur

Steun LUX

LUX is voor een groot deel afhankelijk van giften. Wil jij nieuwe events mogelijk maken en het werk van LUX steunen?

Gerelateerde berichten

26 mei: maak (beter) kennis met de LUX Community
Misschien kom je al een tijdje bij LUX, of...
22 mei: Paul Schenderling over hoop en klimaat
Econoom Paul Schenderling over hoop en klimaat.
Lente
Wat hebben lente, complimenten en pasen met elkaar te...
Winkelwagen