VEERTIG DAGEN VERTRAGEN

‘De vertraging waar we vaak naar zoeken, wordt ons nu opgelegd. Laten we die kans grijpen.’ Dirk De Wachter, een bekende Vlaamse psychiater, zegt dat de coronatijd ons gedwongen heeft tot vertraging van onze drukke levens. Hij ziet vertraging als een kans, om ten diepste meer bij onszelf te komen. Is dit een kans die jij ook wilt grijpen?
Hoewel veel vertraging helemaal niet zo comfortabel voelt, is het een boeiende vraag of we iets kunnen vasthouden van de vertraging waar we op dit moment mee worden geconfronteerd. Zou deze periode van vertraging ons iets kunnen bieden waar we op langere termijn wat aan hebben? Wat als we de vertraging als kans zien?


In de christelijke traditie bestaat al eeuwenlang een jaarlijks moment van vertragen, ook wel ‘vasten’ genoemd. Bij vasten gaat het er om je ergens van te ‘onthouden’, bijvoorbeeld bepaald eten of drinken, met als achterliggend doel om je aandacht te richten op dat wat het meest belangrijk is. Je vertraagt als het ware om tot inzicht en nieuwe acties te komen. Vertraging is een kans om anders te leven. 

Wat gaan we doen?
Je gaat je veertig dagen lang oefenen in vertragen. LUX helpt je op weg: je ontvangt dagelijks een podcast, een oefening, vraag of inzicht via WhatsApp. Dit kost je ongeveer 10 minuten per dag. Iedere week richt je je op een andere vorm van vertragen. Aan de hand van de vragen, oefeningen, podcasts kun je zelf invulling geven aan de veertig dagen vertragen.


Er is een gezamenlijke start en een gezamenlijke afronding, maar het grootste deel is individueel. Je kunt, als je dat wilt, tijdens de veertig dagen één-op-één in gesprek met een van de organisatoren.


Voor wie?

We denken dat veertig dagen vertragen je aanspreekt als:
*Je de uitdaging aan wilt gaan om te ontdekken wat vertraging je kan bieden.
*Je bereidt bent om dagelijks ca. 10 minuten vrij te maken.
*Je jezelf herkent in de zoektocht naar ruimte en rust.
*Je open-minded bent om christelijke spiritualiteit in combinatie met filosofie en persoonlijke ontwikkeling te verkennen.

Data
Startdatum: 16 februari (kick-off, 20.00-20.45 uur via online meeting)
40 dagen: 17 februari t/m 4 april (Pasen) (online/eigen moment)
Afsluiting: 4 april (kort online moment)

Kosten
Vertraging is onbetaalbaar en kan tegelijkertijd wat kosten. De waarde van deze reeks bepaal je zelf. Op de laatste dag van de reeks krijg je de mogelijkheid om een donatie te doen. 

Meedoen?
Leuk, je bent welkom om met ons mee te doen! Ook als je nog niet eerder met LUX hebt meegedaan. Meld je uiterlijk 13 februari aan bij Rik Zwalua via een WhatsAppbericht naar 06 29205073 of via rik@luxdenhaag.nl. Heb je nog vragen, stel ze gerust!