DOCUMENTAIRE EN WORKSHOP: WAAR GELOOF JIJ IN? 


Iedereen gelooft wel ergens in… in zichzelf, in de liefde, in elkaar, in God, het universum, of ja… waar geloof je eigenlijk in? Die vraag stelde theaterdocent (in opleiding) Fransje Noorman zichzelf al een hele tijd en daarom besloot ze op onderzoek te gaan. Ze ging met mensen in gesprek over dat waar zij in geloven. Deze gesprekken resulteerden in een eerlijke documentaire, die niet alleen de moeite waard is om te kijken, maar ook aanzet tot een open gesprek over diezelfde vraag: waar geloof je eigenlijk in?

Durf je jezelf die vraag hardop te stellen? Kom dan naar de avond die LUX organiseert over de vraag waar je in gelooft. Fransje zal de avond leiden, iets delen van haar zoektocht en je op een creatieve manier helpen om jezelf kritische vragen te stellen. En voor de zekerheid: je hoeft geen pasklare antwoorden te hebben, niet alles te weten (gelukkig niet!) en natuurlijk mag je met meer vragen weggaan dan je was gekomen. Wat je wel zeker weten kan verwachten is een mooie avond met max. 15 personen, met wie de boeiende documentaire kijken en daarna gaan we zelf aan de slag met creatieve opdrachten.

Hoe, wat & waar?
Maandag 7 februari, van 20.00-21.30 uur in Het Koorenhuis, Prinsegracht 27, ruimte 1.19
Reserveer je plek (gratis/donatie) via Eventbrite.

Je bent welkom! Heb je nog vragen? Die kan je stellen aan Rik: rik@luxdenhaag.nl 

Over Fransje
“Ik ben Fransje Noorman en ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Inmiddels zit ik in het vierde jaar van de opleiding docent theater aan ArtEZ in Arnhem. Zelf ben ik ongelovig opgevoed, maar ben ik altijd geïnteresseerd geweest in geloof en overtuigingen van mensen om mij heen. Nu ik ouder word merk ik dat ik zelf op zoek ga naar zingeving en kwam ik daarom opnieuw uit bij ‘het geloof’. Ik neem jullie in de documentaire graag mee met mijn eigen zoektocht.”


Een impressie van ons laatste events? Klik hier.