ZIHNI ÖZDIL DEELT ZIJN ZOEKTOCHT NAAR BEZIELING


Historicus, columnist en atheïst Zihni Özdil beschrijft zichzelf als ‘linkse, progressieve socialist met een passie voor Jezus’. Een opmerkelijke combi. Zihni komt naar Den Haag om over zijn zoektocht en ervaringen te vertellen.

Zihni vond geloof in God lange tijd iets dat ‘niet in zijn hersens paste’. Hij werkte na zijn studie geschiedenis aan de Erasmus Universiteit en was kamerlid namens GroenLinks. In 2019 verliet hij de Tweede Kamer. De periode die volgde was er een van dialogen met zichzelf, waarbij hij een diep verlangen naar bezieling ontdekte bij zichzelf. Hij ging op zoek naar inspiratie die ‘rotsvaster is dan het moment van de dag’.

Zihni deelt zijn spirituele zoektocht en spreekt o.a. over zijn fascinatie voor Jezus. Je kunt een gesprek verwachten over het ware socialisme, spirituele honger en de vraag wat echte menselijkheid betekent.

De Haagse band Lights on the Lake is van de partij en brengt hartverwarmende muziek. Lights on the Lake is opgericht door Elise Joy en Thomas Triemstra. Ze schrijven songs beïnvloed door soul en muziek uit de jaren zeventig.

Hoe, wat & waar?
14 oktober, 20.00-21.30 uur in de Waalse kerk, Noordeinde 25.

Tickets (€5-€8,50) vind je hier.


Vragen? 
Mail naar info@luxdenhaag.nl
Een impressie van ons laatste events? Klik hier of hier.