Terugblik: een open gesprek met Jos Wienen

Op 19 mei was de Haarlemse burgemeester Jos Wienen te gast om te spreken over eenzaamheid, hoop en veerkracht.

Bezoekers gebruikten na afloop woorden als ‘ontroering’, ‘persoonlijk’, ‘kwetsbaar’, ‘open’, ‘waardering’ en ‘geraakt’. Stuk voor stuk woorden die passen bij de avond met de Haarlemse burgemeester Jos Wienen. Het werd een eerlijk gesprek over persoonlijke drijfveren, omgaan met verlies en het tonen van kwetsbaarheid.

Wienen sloot af met een herinnering aan zijn vader. “En als je mij nu vraagt: wat is geluk? Op zo’n moment voel ik me gelukkig. Kind bij m’n vader, en m’n vader in zekere zin ook kind bij mij. Maar een gevoel van: het is goed. We houden van elkaar. Ik weet, het kan soms ook heel zwaar zijn, maar… Koester deze dingen.”

Verder genoten we deze avond van rake muziek van pianist Tobias Borsboom, hij speelde een stuk van Jacob ter Veldhuis en van Schubert. En Mattia Papp onthulde zijn eerste kunstwerk van de in totaal zeven werken die hij voor dit project zal maken.

Terugluisteren
Je kunt de avond terugluisteren via Spotify.

Nog meer moois
Op 9 juni gaan we verder! Dan is componist Merlijn Twaalfhoven bij ons te gast en hij zal spreken over hoe hij kunst inzet als middel om mensen met elkaar te verbinden. En dat doet hij op heel bijzondere plekken. Reserveer je plek hier.

Dank
Met dank aan de Lutherse kerk Den Haag en de fondsen Ontwikkeling en Vernieuwing van de protestantse kerk Den Haag, de mr. Paul de Gruyterstichting, de protestantse kerk in Nederland en de vrijzinnige fondsen. En we danken Kortom Video voor de foto’s.

Aankomende events

LUX op Zomertour #1

Leer elkaar en Den Haag kennen deze zomer!
3 juli
12:00
– 13:30 uur

Bloeiklas: hoe verdiep je vriendschappen?

Een creatieve workshop over hoe vriendschappen meer tot bloei kunnen komen.
5 juli
19:30
– 21:30 uur

Zeven wegen naar compassie — 3. Jaime de Bourbon de Parme over dankbaarheid

In zeven wegen naar compassie zoekt LUX naar een eigentijdse hertaling van deze oude richtingwijzers. Op 7 juli de derde: dankbaarheid.
7 juli
20:00
– 21:30 uur

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
10 juli
11:30
– 12:45 uur

Steun LUX

LUX is voor een groot deel afhankelijk van giften. Wil jij nieuwe events mogelijk maken en het werk van LUX steunen?

Gerelateerde berichten

LUX op Zomertour
De Britse theoloog Richard Carter pleit er voor dat...
Terugblik: een open gesprek met Jos Wienen
Op 19 mei was de Haarlemse burgemeester Jos Wienen...
Een dun lijntje
Wanneer voelde je je voor het laatst eenzaam?
Winkelwagen