Terugblik: een open gesprek met Jos Wienen

Op 19 mei was de Haarlemse burgemeester Jos Wienen te gast om te spreken over eenzaamheid, hoop en veerkracht.

Bezoekers gebruikten na afloop woorden als ‘ontroering’, ‘persoonlijk’, ‘kwetsbaar’, ‘open’, ‘waardering’ en ‘geraakt’. Stuk voor stuk woorden die passen bij de avond met de Haarlemse burgemeester Jos Wienen. Het werd een eerlijk gesprek over persoonlijke drijfveren, omgaan met verlies en het tonen van kwetsbaarheid.

Wienen sloot af met een herinnering aan zijn vader. “En als je mij nu vraagt: wat is geluk? Op zo’n moment voel ik me gelukkig. Kind bij m’n vader, en m’n vader in zekere zin ook kind bij mij. Maar een gevoel van: het is goed. We houden van elkaar. Ik weet, het kan soms ook heel zwaar zijn, maar… Koester deze dingen.”

Verder genoten we deze avond van rake muziek van pianist Tobias Borsboom, hij speelde een stuk van Jacob ter Veldhuis en van Schubert. En Mattia Papp onthulde zijn eerste kunstwerk van de in totaal zeven werken die hij voor dit project zal maken.

Terugluisteren
Je kunt de avond terugluisteren via Spotify.

Nog meer moois
Op 9 juni gaan we verder! Dan is componist Merlijn Twaalfhoven bij ons te gast en hij zal spreken over hoe hij kunst inzet als middel om mensen met elkaar te verbinden. En dat doet hij op heel bijzondere plekken. Reserveer je plek hier.

Dank
Met dank aan de Lutherse kerk Den Haag en de fondsen Ontwikkeling en Vernieuwing van de protestantse kerk Den Haag, de mr. Paul de Gruyterstichting, de protestantse kerk in Nederland en de vrijzinnige fondsen. En we danken Kortom Video voor de foto’s.

Aankomende events

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
23 juni
11:30
– 12:30 uur

Picknick in het park

Een picknick in het park!
23 juni
13:00
– 14:30 uur

Kledingruil

Ben je klaar voor een frisse wind door je garderobe, zonder geld uit te geven en met oog voor duurzaamheid? Doe dan mee met onze kledingruil!
27 juni
19:30
– 22:00 uur

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
30 juni
11:30
– 12:30 uur

Steun LUX

LUX is voor een groot deel afhankelijk van giften. Wil jij nieuwe events mogelijk maken en het werk van LUX steunen?

Gerelateerde berichten

23/6: Picknick in het park
Picknick in het park!
Alma Mustafic over troost
Wat een indrukwekkende avond met Alma Mustafic! Een gesprek...
26 mei: maak (beter) kennis met de LUX Community
Misschien kom je al een tijdje bij LUX, of...
Winkelwagen