Over

LUX is een jonge community van en voor twintigers en dertigers in Den Haag. We creëren een plek waar we elkaar vragen stellen en samen zoeken naar antwoorden op vragen die we écht belangrijk vinden. In onze zoektocht naar goed en betekenisvol leven, vinden we inspiratie in christelijke spiritualiteit en zoeken daarbij verbinding met filosofie en kunst.

Wat doen we?

Wat is de zin van mijn leven? Waar vind ik stilte of rust? Wat is een betekenisvol leven? We maken dit soort eeuwenoude levensvragen op eigentijdse wijze bespreekbaar en delen onze eigen inspiratie. Dat doen we op verschillende manieren, van masterclasses tot boekbesprekingen en van borrels tot workshops en meditatiemomenten. We geloven in een community van goede ontmoetingen en ruimte voor een ieders opvatting, inbreng en ervaring.

Voor wie?

Het mooie aan LUX is dat je er verschillende mensen tegenkomt. Gelovig en niet-gelovig. Nuchtere agnosten en twijfelaars. Rationele types en gevoelsmensen. Zij die kritische vragen stellen en graag wat doorkauwen. Zoekers naar diepgang. Vinders van verbinding. Mensen met Haagse roots en verse nieuwkomers in de stad. Je bent welkom om mee te doen en samen vorm te geven aan een community waar je je thuisvoelt.

Team

Het team van LUX bestaat uit een groep gedreven mensen die het zelf ook niet altijd weten of kunnen. Er is dus altijd ruimte voor feedback, uitbreiding en een goed gesprek. 

Rik

Vivian

Reitse

Jacco

Bart Jan

andrik-langfield-ujx_KIIujRg-unsplash (1)

"Wat mij motiveerde om lid te worden van LUX? Het betekent iets om erbij te horen op de een of andere manier. Een verbinding, een plek, zoiets."

Sabia El Gofhrani (26 jaar)

Over onze inspiratie

LUX is een initiatief van de protestantse kerk. We zijn geïnspireerd door het christelijk geloof. Tegelijkertijd vinden we het verrijkend om visies te delen en van elkaar te leren en verbinding te zoeken met filosofie en kunst. We zijn niet allemaal religieus of christen, wel zijn wel allemaal open-minded. Je bent welkom om met ons mee te doen!

Hi, mogen we je op de hoogte houden?

We spammen je niet, maar inspireren liever. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe events, schrijfsels van ons team en meer. 

Winkelwagen