Over

LUX is een jonge community in Den Haag. We stellen elkaar vragen die we écht belangrijk vinden en zoeken samen naar antwoorden. In onze zoektocht naar goed en betekenisvol leven, vinden we inspiratie in christelijke spiritualiteit en zoeken daarbij verbinding met filosofie en kunst.

Wat doen we?

Waar vind ik stilte of rust? Wat is een betekenisvol leven? We maken dit soort eeuwenoude levensvragen op eigentijdse wijze bespreekbaar. Dat doen we op verschillende manieren, van masterclasses tot boekbesprekingen en van borrels tot workshops en meditatiemomenten. We geloven in een community van goede ontmoetingen en ruimte voor een ieders opvatting, inbreng en ervaring.

Voor wie?

Het mooie aan LUX is dat je er verschillende mensen tegenkomt. Gelovigen, agnosten, atheïsten en twijfelaars. Rationele types en gevoelsmensen. Zij die kritische vragen stellen. Zoekers naar diepgang. Vinders van verbinding. Mensen met Haagse roots en verse nieuwkomers in de stad. Je bent welkom om mee te doen en samen vorm te geven aan een community waar je je thuisvoelt.

Team

Het team van LUX organiseert evenementen en investeert in de opbouw van de community. 

Bart Jan

Reitse

Rik

Vivian

andrik-langfield-ujx_KIIujRg-unsplash (1)

"Door de evenementen van LUX ontvang ik stof to nadenken. Het is voor mij een manier om tot rust te komen en te ontsnappen aan de rat-race van het dagelijkse leven."

Onze inspiratie

LUX is een initiatief van de protestantse kerk. We zijn geïnspireerd door het christelijk geloof. Tegelijkertijd vinden we het verrijkend om visies te delen en van elkaar te leren en verbinding te zoeken met filosofie en kunst. We zijn niet allemaal religieus of christen, wel zijn wel allemaal open-minded. Je bent welkom om met ons mee te doen!

Hi, mogen we je op de hoogte houden?

We spammen je niet, maar inspireren liever. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe events, schrijfsels van ons team en meer. 

Winkelwagen