Logo LUX Community wit

De LUX Community is een eigentijdse kerk, waar je jezelf kunt zijn, tot rust kunt komen en God en anderen kunt ontmoeten.

Deelnemen aan de LUX Community

De LUX Community organiseert verschillende activiteiten, waarbij de zondagse samenkomsten en doordeweekse gesprekken centraal staan. Je leert nieuwe mensen kennen die het ook belangrijk vinden om tot rust te komen en God te zoeken. Ook kun je deelnemen aan de LUX Academy, waar diverse masterclasses en workshops plaatsvinden op het snijvlak van religie, kunst en samenleving.

Aankomende events

Verken de LUX Community

WhatsApp Image 2023-10-18 at 14.05.08 (1)

"Een vriend nodigde me uit bij een tafelgesprek. Hoewel ik niet persé wat heb met geloof, vond ik dit heel inspirerend. Eerlijke gesprekken, samen eten. Aanrader!"

Tafelgesprekken

Welkom aan tafel! In een kleine groep ga je in gesprek over een bijbelboek, een thema of een podcast. Ontspannen, gezellig en verdiepend. 

Heb je interesse in een tafelgesprekken? Of wil je gewoon een keer komen kijken? Neem contact op met Vivian.

Vieringen

Onze vieringen worden gekenmerkt door goede muziek, momenten van stilte en een eigentijdse overdenking. In onze vieringen is ruimte om anderen en God te ontmoeten. Je bent welkom om met ons mee te doen, ongeacht je achtergrond, geloof of twijfels.

Je vindt ons elke zondag in de Noorderkerk, Schuytstraat 9, Den Haag. Vanaf 11.15 staan de deuren open, we starten om 11.30. 

ds Rik, 15 januari 2023 (07) - versie 2

Helpen bij vieringen

Een kerk kan natuurlijk niet zonder mensen die het geheel helpen te dragen. Bij LUX zien we steeds meer mensen die iets doen en daar zijn we blij mee! En natuurlijk kun jij ook een steentje bijdragen.

Dus ben je gastvrij, kun je goed zingen of ben je een echte technicus? Meld je dan aan bij Rik om mee te doen.

1661499096533

"Het is echt heerlijk om bij LUX muziek te maken. We krijgen echt ruimte om de muziek een verhaal te laten vertellen."

andrik-langfield-ujx_KIIujRg-unsplash (1)

"Bij LUX vind ik vrienden, verdieping en is ruimte voor mijn vragen, geloof en twijfels."

Lid worden van LUX

Het is onze ervaring dat het mensen goed doet ‘ergens bij te horen’, een plek waar je gekend wordt. We vinden het fijn als je je wilt aansluiten bij LUX. 

Dit kun je doen via een kennismakingsgesprek met Rik, de voorganger-pionier van LUX. Stuur een mail voor een kennismakingsgesprek.

Financieel steunen

De LUX Community wil een eigentijdse en levendige kerk zijn. Naast de samenkomsten op zondag zijn er verschillende activiteiten. Om alle activiteiten te kunnen bekostigen is er geld nodig. LUX is daarin voor het overgrote deel afhankelijk van giften. 

Wil je LUX financieel steunen? Jouw gift is van harte welkom!

WhatsApp Image 2024-01-09 at 12.12.16

"Bij LUX kan ik mezelf zijn."

Hier vind je veel voorkomende vragen.

Vieringen

Ik ben niet zo bekend met een kerk of geloof, is dat een probleem?
Nee, je bent welkom om onze viering of activiteiten bij te wonen. We doen ons best om ervoor te zorgen dat nieuwe mensen zich op hun gemak voelen. Dat geldt zowel voor onze samenkomsten als voor onze activiteiten. Als je geen christelijke achtergrond hebt, of als het al een tijd geleden is dat je met iets van een kerk hebt meegedaan, zouden we het juist mooi vinden als je de kerk (toch weer) een kans zou willen geven.

Mag ik overal gaan zitten in de kerk?
Ja! Maak het jezelf gemakkelijk. 

Is er een dresscode?
Nee, je kunt komen zoals je bent, in kleren waarin jij je goed voelt. 

Moet ik een Bijbel meenemen?
Nee, dat hoeft niet. Er wordt wel uit de bijbel gelezen, maar de tekst wordt geprojecteerd. Er zijn in de kerk ook bijbels aanwezig, of je kunt online meelezen. 

Kost een kerkdienst geld?
Nee, een kerkdienst is gratis. Als je wilt, kun je geld via een QR-code een donatie doen. De helft van dat bedrag gaat naar een goed doel, de andere helft is voor onkosten. 

Ik twijfel over het geloof. Misschien ben ik eerder ongelovig dan gelovig. Mag ik dan wel in de kerk komen?
Natuurlijk! Probeer het gewoon eens uit. Er zijn bij LUX allerlei mensen die het geloof nog aan het uitzoeken zijn.

Is LUX ook voor kinderen?
Voor baby’s en kleine kinderen is er tijdens de viering oppas en een kinderprogramma. 

Is LUX er voor alle leeftijden?
Ja, je bent welkom! Je vindt relatief veel jongvolwassenen bij ons, maar laat duidelijk zijn: iedereen is welkom. 

Kan ik me ergens melden als ik vragen heb?
Er staan altijd mensen bij de ingang om mensen welkom te heten. Bij hen kun je sowieso terecht. Na de dienst kun je terecht bij de voorganger of bij degene die het openingsgedeelte voor zijn/haar rekening neemt. Als ze geen antwoord weten op je vraag, kunnen ze je vast linken aan iemand die dat wel weet. Ook kun je altijd een e-mail sturen naar onze voorganger: rik@luxdenhaag.nl 

Meedoen

Kan ik me ook aansluiten bij LUX?Natuurlijk. Je kunt dat formeel doen door lid te worden via onze website. Houd je het liever nog even informeel? Doe dan gewoon eens mee met een activiteit, een tafelgesprek of verdiepingsavond. Kijk gerust eens of het bevalt.

Moet ik lid zijn om aan een groep of activiteit mee te doen?

Nee hoor. Zo leer je alvast wat mensen kennen. Als het je bevalt, kun je er altijd nog voor kiezen om je ook even aan te melden.

Het zou mij helpen om eens iemand te spreken van LUX. Kan dat?
Zeker, dat kunnen we regelen. Je kunt contact opnemen met onze voorganger en je vraag stellen. We kunnen je dan op verzoek ook koppelen aan iemand anders van LUX. Heb je een bepaalde vraag, noem dat er even bij en dan zoeken we naar iemand die die vraag voor je kan beantwoorden.

Ik zou eerst meer willen weten over het christelijk geloof. Kan dat? Jazeker. Met regelmaat organiseren we cursussen om het christelijk geloof beter te leren kennen. Het is ideaal als start- of opfriscursus.

Staat jouw vraag er niet tussen? 

De LUX Community maakt deel uit van de protestantse kerk en is verbonden met het netwerk van Noorderlicht

Blijf op de hoogte van de LUX Community

We spammen je niet, maar inspireren liever. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe events, schrijfsels van ons team en meer. 

Winkelwagen