Logo LUX Community wit

De LUX Community is een eigentijdse kerk, waar je jezelf kunt zijn, tot rust kunt komen en God en anderen kunt ontmoeten.

Deelnemen aan de LUX Community

De LUX Community organiseert verschillende activiteiten, waarbij de zondagse samenkomsten en doordeweekse gesprekken centraal staan. Je leert nieuwe mensen kennen die het ook belangrijk vinden om tot rust te komen en God te zoeken. Ook kun je deelnemen aan de LUX Academy, waar diverse masterclasses en workshops plaatsvinden op het snijvlak van religie, kunst en samenleving.

Aankomende events

Verken de LUX Community

WhatsApp Image 2023-10-18 at 14.05.08 (1)

"Een vriend nodigde me uit bij een tafelgesprek. Hoewel ik niet persé wat heb met geloof, vond ik dit heel inspirerend. Eerlijke gesprekken, samen eten. Aanrader!"

Tafelgesprekken

Welkom aan tafel! In een kleine groep ga je in gesprek over een bijbelboek, een thema of een podcast. Ontspannen, gezellig en verdiepend. 

Heb je interesse in een tafelgesprekken? Of wil je gewoon een keer komen kijken? Neem contact op met Vivian.

Vieringen

Onze vieringen worden gekenmerkt door goede muziek, momenten van stilte en een eigentijdse overdenking. In onze vieringen is ruimte om anderen en God te ontmoeten. Je bent welkom om met ons mee te doen, ongeacht je achtergrond, geloof of twijfels.

Je vindt ons elke zondag in de Noorderkerk, Schuytstraat 9, Den Haag. Vanaf 11.15 staan de deuren open, we starten om 11.30. 

ds Rik, 15 januari 2023 (07) - versie 2

Helpen bij vieringen

Een kerk kan natuurlijk niet zonder mensen die het geheel helpen te dragen. Bij LUX zien we steeds meer mensen die iets doen en daar zijn we blij mee! En natuurlijk kun jij ook een steentje bijdragen.

Dus ben je gastvrij, kun je goed zingen of ben je een echte technicus? Meld je dan aan bij Rik om mee te doen.

1661499096533

"Het is echt heerlijk om bij LUX muziek te maken. We krijgen echt ruimte om de muziek een verhaal te laten vertellen."

andrik-langfield-ujx_KIIujRg-unsplash (1)

"Bij LUX vind ik vrienden, verdieping en is ruimte voor mijn vragen, geloof en twijfels."

Lid worden van LUX

Het is onze ervaring dat het mensen goed doet ‘ergens bij te horen’, een plek waar je gekend wordt. We vinden het fijn als je je wilt aansluiten bij LUX. 

Dit kun je doen via een kennismakingsgesprek met Rik, de voorganger-pionier van LUX. Stuur een mail voor een kennismakingsgesprek.

Financieel steunen

De LUX Community wil een eigentijdse en levendige kerk zijn. Naast de samenkomsten op zondag zijn er verschillende activiteiten. Om alle activiteiten te kunnen bekostigen is er geld nodig. LUX is daarin voor het overgrote deel afhankelijk van giften. 

Wil je LUX financieel steunen? Jouw gift is van harte welkom!

De LUX Community is verbonden met het netwerk van Noorderlicht en maakt deel uit van de protestantse kerk

Blijf op de hoogte van de LUX Community

We spammen je niet, maar inspireren liever. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe events, schrijfsels van ons team en meer. 

Winkelwagen