Met nieuwe ogen leren kijken, dat is wat Aaltje van Zweden leerde dankzij haar zoon Benjamin. Donderdag 1 september vertelde ze over hoe haar zoon als kind ‘anders’ was en wat het als ouder(s) met je doet als er geen gelijke behandeling plaatsvindt.
Leer juist eens met andere, nieuwe ogen naar de wereld kijken. Laat je verrassen en leer je te verwonderen, juist door mensen die anders zijn dan jij.
Aaltje vertelde verder over ontdekkingen die ze deed toen ze op zoek ging naar de geschiedenis van het huis waarin ze woonde. Het werd een zoektocht met verrassende wendingen. Het publiek verwonderde zich daadwerkelijk bij het horen van haar verhaal.
De muziek werd dit keer verzorgd door Michelle Verheggen. We droomden even weg bij de klanken van de harp.
Kunstenaar Mattia Papp onthulde zijn vierde kunstwerk van deze serie. De toelichting van Mattia maakte duidelijk dat er van alles gebeurt in dit werk: variërend van het ontstaan van leven tot de vraag wat de scheidslijn is tussen goed en kwaad. En de vraag die hij ons als kunstenaar meegaf: verwondering, is dat in essentie iets goeds of kwaads, of is het geheel afhankelijk van de lading of betekenis die de mens daar aan geeft?
Programmering
Op 6 oktober is de gast Sinan Can en hij zal delen wat vertrouwen voor hem betekent.
Save the date
Alvast een save the date: op zaterdagmiddag 26 november sluiten we onze serie af met een bijeenkomst in de Grote Kerk in Den Haag. Binnenkort delen we meer info over het programma en de tijden.
Met dank aan:
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de fondsen Kerk en Wereld, Ontwikkeling & Vernieuwing van de protestantse kerk Den Haag, de mr. Paul de Gruyter Stichting, de Protestantse kerk in Nederland en de Vrijzinnige fondsen.