Splinter Chabot bij LUX op 8 juni

Splinter Chabot bij LUX op 8 juni.

Een ontmoeting met Splinter Chabot over jezelf zijn

Reserveer hier voor deze avond.

Splinter Chabot (Den Haag, 1996) is schrijver, presentator en programmamaker. Hij werd bekend met zijn boek Confettiregen, en van programma’s als De Wereld Draait Door en SPLINTER, in de politiek. Splinter studeerde Politicologie en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn studie is Chabot van 2017 tot 2019 landelijk voorzitter van de JOVD, de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie.

Deze avond spreken we door over de vraag hoe je jezelf bent en blijft. Splinter gaf in eerdere interviews aan dat hij worstelde met deze vraag. Jezelf zijn is en worden is een belangrijk thema is Splinters leven en werk.

Deze avond verzorgt de band To Twelve de muziek. To Twelve maakt muziek over onderweg zijn. Met folky gitaren en meerstemmige zang vertellen Jasper en Olga hun verhaal over eindeloze zomers ‘on the road’. Over het weggaan, weer thuiskomen en alles daar tussenin. Zij gingen in 2016 als straatmuzikanten op tour door Europa. Ze vonden een nieuwe levensstijl door op pleinen en straten van talloze steden een podium te creëren. Het succes van de straatoptredens, de mensen die ze ontmoetten, het reizen naar de mooiste plekken en het vrije gevoel van onderweg zijn gaf hen de bevestiging niet anders meer te willen. Inmiddels zijn ze een groot deel van het jaar reizende, leven ze minimalistisch en van hun muziek. Daarnaast maken ze de allermooiste analoge foto’s en video’s, om je niet alleen toeschouwer, maar echt onderdeel te laten zijn van hun avonturen.

Aankomende events

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
19 mei
11:30
– 12:30 uur

Niet zonder hoop: Paul Schenderling over hoop voor het klimaat

Paul Schenderling over hoop, klimaat en duurzaamheid
22 mei
20:00
– 21:30 uur

LUX doet: afvalprikken

26 mei
10:00
– 11:00 uur

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
26 mei
11:30
– 12:30 uur

Steun LUX

LUX is voor een groot deel afhankelijk van giften. Wil jij nieuwe events mogelijk maken en het werk van LUX steunen?

Gerelateerde berichten

26 mei: maak (beter) kennis met de LUX Community
Misschien kom je al een tijdje bij LUX, of...
22 mei: Paul Schenderling over hoop en klimaat
Econoom Paul Schenderling over hoop en klimaat.
Lente
Wat hebben lente, complimenten en pasen met elkaar te...
Winkelwagen