11 mei
20:00 –
21:30 uur

Waar ben je thuis? Een ontmoeting met Marleen de Rooy & Auke van Eijsden, over journalistiek, het Binnenhof en waarheid

Een ontmoeting met Marleen de Rooy en Auke van Eijsden over journalistiek, het Binnenhof en waarheid

Praktische info

Datum:
11 mei 2023
Tijd:
20:00 –
21:30 uur
Locatie:

Amare
zaal: Tango1 (tweede verdieping)
Spuiplein 150, Den Haag

Over dit event

Een ontmoeting met Marleen de Rooy & Auke van Eijsden, over journalistiek en het Binnenhof

Marleen de Rooy is verslaggever bij de Haagse redactie van de NOS. Ze houdt Nederland via radio, televisie en YouTube op de hoogte van wat er in het Binnenhof gebeurt. 

Auke van Eijsden is politiek verslaggever voor dagblad Trouw. Ook hij is veel op het Binnenhof te vinden om verslag te doen van het politieke hart van ons land.

Deze avond spreken we door over de vraag hoe je jezelf bent en blijft in de wereld van politiek en media. Hoe blijf je staande in de hectiek? Hoe schrijf en spreek je over waarheid? En wat doet het werk in het politieke hart van Nederland met jezelf en met je vertrouwen in de samenleving die steeds meer lijkt te polariseren?

Deze avond verzorgt de Haagse muzikant Tom Besuyen de muziek. Live is zijn set uitgekleed tot de naakte essentie, zijn stem en zijn gitaar. Hij schrijft unieke composities die elementen van folk en klassieke songstructuren gebruiken. Zijn muziek is tegelijkertijd diep ontroerend en vervreemdend, omdat Tom niet alleen zingt over de relaties tussen mensen, maar ook over de vreemde rit van het leven.

Over ‘waar ben je thuis?’
Onze identiteit is een puzzel met talloze stukjes. Wie ben je nu écht? Wat maakt je tot de persoon die je bent? Identiteit gaat over een zoektocht naar je authentieke zelf. Wat is daarin de waarde van groepen en verhalen? En welke keuzes maak je om je leven vorm te geven? Waar vinden we onszelf en wie of wat inspireert ons? Ten diepste lijken al deze zoektochten samen te komen in de vraag: waar en bij wie ben je thuis?

In vijf avonden gaan we op zoek naar onze identiteit, om zo iets essentieels van onszelf en de ander op het spoor te komen. We doen dat door live interviews met bekende gasten, muziek en een kunstproject dat de hele serie meegaat. Fotograaf Tom van den Dool maakt boeiende portretfoto’s die ons helpen om de ander en elkaar in de ogen te kijken. Uiteindelijk resulteert deze portretserie in een beeldend verhaal over wie wij zijn in relatie tot onszelf en elkaar.

Programma
9 maart – een ontmoeting over je roots
13 april – een ontmoeting over zelfexpressie
11 mei – een ontmoeting over journalistiek, politiek en waarheid
8 juni – een ontmoeting over zoeken naar identiteit
6 juli – een ontmoeting over jezelf zijn

De avonden vinden plaats in Amare, Spuiplein 150, Den Haag.

LUX Academy
De serie ‘waar ben je thuis?’ wordt georganiseerd door de LUX Academy Den Haag. In onze programma’s verbinden we hoofd en hart, door middel van goede gesprekken, mooie muziek en beeldende kunst.

Vragen? Neem contact op met Rik: rik@luxdenhaag.nl

Aankomende events

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
19 mei
11:30
– 12:30 uur

Niet zonder hoop: Paul Schenderling over hoop voor het klimaat

Paul Schenderling over hoop, klimaat en duurzaamheid
22 mei
20:00
– 21:30 uur

LUX doet: afvalprikken

26 mei
10:00
– 11:00 uur

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
26 mei
11:30
– 12:30 uur

Steun LUX

LUX is voor een groot deel afhankelijk van giften. Wil jij nieuwe events mogelijk maken en het werk van LUX steunen?

Het laatste nieuws van LUX

LUX Den Haag zoekt een ondernemende pionier voor 16 – 24 uur per week
LUX zoekt een pionier!
26 mei: maak (beter) kennis met de LUX Community
Misschien kom je al een tijdje bij LUX, of...
22 mei: Paul Schenderling over hoop en klimaat
Econoom Paul Schenderling over hoop en klimaat.
Winkelwagen