8 juni
19:30 –
21:30 uur

Bloeiklas: hoeveel speelruimte geef je jezelf?

Een creatieve workshop over de vraag hoeveel ruimte je jezelf geeft voor creativiteit en speelsheid. We zijn druk en bezet, maar hoeveel speelruimte geef je jezelf?

Praktische info

Datum:
8 juni 2022
Tijd:
19:30 –
21:30 uur
Locatie:

Locatie volgt: bij mooi weer de strandopgang bij Strandslag 11 (Strandpaviljoen Zuid). Bij minder mooi weer wijken we uit naar een binnenlocatie, die volgt t.z.t.

Over dit event

We willen allemaal productief zijn. Dat geeft een voldaan gevoel en levert mooie resultaten op. Maar we zijn geen robots. Kunnen niet altijd productief zijn. En moeten dat misschien ook niet willen. Hoe lekker is het om soms even niet productief te zijn? Daarom de vraag: wanneer ben je productief genoeg?

Tijdens deze bloeiklas onderzoeken we waar er te midden van alle productiviteitsdrang ruimte is om te spelen. Omdat spelen zo belangrijk is om je goed te voelen en voor je creativiteit. Wanneer was jouw vloer bijvoorbeeld voor het laatst lava? Met historicus Johan Huizinga nemen we de verernstiging van onze samenleving onder de loep en met monnik Meister Eckhart ontdekken we weer hoe fijn het is om dingen te doen zonder waarom. Volg je nieuwsgierigheid, kleur buiten de lijntjes en ontdek hoe spelen weer een plek in jouw leven kan krijgen!

Tijdens deze avond:
✔️ Delen we vragen en inzichten over productiviteit en spelen
✔️ Ontdek je waarom spelen zo belangrijk is
✔️ Leer je hoe je spelen weer een plek in jouw drukke leven kunt geven
✔️ En gaan we natuurlijk gewoon spelen!

Wat kun je verwachten?
Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.

Aankomende events

Bloeiklas: wanneer is het ooit goed genoeg?

Een creatieve workshop over de vraag wanneer het ooit goed genoeg is.
17 mei
19:30
– 21:30 uur

Zeven wegen naar compassie — 1. Jos Wienen over eenzaamheid

In zeven wegen naar compassie zoekt LUX naar een eigentijdse hertaling van deze oude richtingwijzers. Op 19 mei de eerste: Eenzaamheid.
19 mei
20:00
– 21:30 uur

Mini-festival: proef de stilte

21 mei
13:30
– 16:30 uur

LUX Viering

In onze vieringen is er ruimte om stil te worden, er is live muziek en we denken met elkaar na over een passage uit de bijbel. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar je jezelf kunt zijn en anderen en God kunt ontmoeten.
29 mei
11:30
– 12:45 uur

Steun LUX

LUX is voor een groot deel afhankelijk van giften. Wil jij nieuwe events mogelijk maken en het werk van LUX steunen?

Het laatste nieuws van LUX

Een dun lijntje
Wanneer voelde je je voor het laatst eenzaam?
Wat als eenzaamheid je overkomt?
Wat als eenzaamheid je overkomt? Wat als je voor...
Pasen, perfect moment om te dansen
Pasen is een perfect moment om te dansen. Er...
Winkelwagen